Že šesto leto zapored v oktobru organiziramo Kamišifest – festival kamišibaj pripovednega gledališča. Tokrat v sodelovanju s Stolpom Pungert. Festival bo trajal od 14. do 19.oktobra. Več kot 20 zgodbic iz lesenega odrčka vam bo pripovedovalo najmanj 13 izvajalcev iz vse Slovenije.
Vrhunec festivalskega tedna bo 18. in 19.10., ko bomo v stolpu Pungert videli najboljše nove in nagrajene predstave naših vrhunskih kamišibajkarjev.
Na letošnjem mednarodnem kamišibaj festivalu v Štanjelu sta nagrade med drugim odnesla Špela Pahor (zlati kamišibaj) in Boštjan Oder, ki bosta nagrajene predstave pokazala tudi kranjskemu občinstvu. Vsekakor pa ob njunem boku stojijo tudi vsi ostali povabljenci, ki so skupaj na najvišjih stopničkah izvajalcev vsem ljubega kamišibaja.
Letošnji 6. kamišifest bomo posvetili Gregorju Vidmarju, ki nas je letos poleti tragično in prezgodaj zapustil. V otvoritvenem tednu bomo videli njegov vrhunski kamišibaj prvenec; predstavo z naslovom Bubek snuhec zvezdosluhec v izvedbi igralca Aljaža Jovanovića. Veliki nadarjeni slovenski igralec je prejemnik Borštnikove nagrade za mladega igralca za svoje vloge v odmevnih gledaliških predstavah. V veliko čast nam je, da se bo igralec takega slovesa družil z nami in se po predstavi pogovarjal z gledalci o svojih igralskih izkušnjah. Kamišibaj program (klikni)

PROGRAM:
Ponedeljek, 14.10. ob 18.uri NE TAKO TUJE PRAVLJICE; večer pripovedovanja pravljic v tujih jezikih. V pravljični večer nas bodo popeljali popotniki in prebivalci naše dežele, ki imajo tuje korenine.
Med 17.00 in 18.30 bo potekala Kamišibaj delavnica za najmlajše – otroci bodo ustvarjali pravljice za kamišibaj pod mentorstvom kamišibajkarjev. Najboljši bodo lahko svoje stvaritve predstavili v sobotnem dopoldanskem delu festivala.

Torek, 15.10 ob 18.00 – 18.30 – RES LEPO JE REKLA MIŠKA (glasbena – kamišibaj predstava), ki jo bosta izvedli Jadranka Završnik in Urška Košir

Sreda, 16.10, 17.30 – 18.30 – Otvoritev razstave: KAMIŠIBAJ SKOZI SLOVENSKE PRAVLJICE

Četrtek, 17.10 od 17.00 do 18.30: Kamišibaj delavnica za najmlajše

Petek, 18.10. ob 17.30 uri: BUBEK SNUHEC ZVEZDOSLUHEC, Aljaž Jovanovič, v spomin na Gregorja Vidmarja

Sobota, 19.10.:
ob 10.30 uri – kratke predstave za otroke z ustvarjalno delavnico (različni izvajalci)
ob 17.uri: otvoritev otroškega kamišibaj programa (različni izvajalci)
ob 18.30 uri: program za odrasle (različni izvajalci)

Vse prireditve so v Stolpu Pungert, vstop je prost.