Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

DROBTINE IZ MIŠJE DOLINE, Lutkovno gledališče Maribor

11 marca @ 10:00 - 10:45

4 eur

Režiserka: Nika Bezeljak – Avtorica likovne podobe (po navdihu ilustracij Alenke Sottler): Ajda Sitar – Avtorica glasbe: Laura Zafred – Scenografka: Nika Zuljan – Kostumografki: Mojca Bernjak in Ajda Sitar – Lektorica: Metka Damjan – Statistka in scensko-odrska mojstrica: Svetlana Maloić – Izvajalci glasbe: Laura Zafred, Matic Smolnikar, Rok Felicjan, Aleš Zorec, Marko Brdnik in Katarina Kozjek – Avtor oblikovanja zvočnih posnetkov: Marko Jakopanec -Izdelovalka kostumov: Mojca Bernjak – Lutkovni tehnologi in izdelovalci lutk: Mojca Bernjak, Aleksander Andželović, Darka Erdelji Ajda Sitar, Daša Filipovski in Miljenko Knezoci – Scenski tehnologi in izdelovalci scene ter scenskih elementov: Lucijan Jošt, Urban Saletinger in Branko Caserman – Oblikovalec svetlobe: Miljenko Knezoci – Oblikovalec zvoka: Mitja Pastirk
Igralci: Danilo Trstenjak, Gregor Prah in Eva Stražar k. g.
Drobne miške so s svojim pogledom na svet še kako velike. Skozi igro (besed) opazujejo svet okoli sebe, njegove svetle in manj svetle plati. Igrivost in ritmičnost pesmi, ki najmlajšim nevsiljivo ponujajo vrline, kot sta iskrenost in lepota, bo zaživela v lutkovni podobi.
Za delo Drobtine iz mišje doline je Anja Štefan prejela nagrado večernica, nagrado Večera za najboljšo otroško in mladinsko literaturo.
Mišja dolina iz zbirke Anje Štefan se je razširila na oder, miške so prilezle v hiško, na travnike, polja in v gozdove. Predstava majhnih mišk za majhne otroke, z namigi, kako se znajti v velikem svetu. Z vsemi svetlimi in temnejšimi toni nas spodbuja: “Le pogumno, le za mano, kmalu bomo našli hrano, ne le hrano, boljši svet, kjer nam lažje bo živet’.”
/35 minut, 2+/

Podrobnosti

Datum:
11 marca
Čas:
10:00 - 10:45
Cena:
4 eur

Prizorišče

Prešernovo gledališče Kranj
Glavni trg 6
Kranj, 4000
+ Google Map
Spletna stran:
www.pgk.si

Organizatorji

Prešernovo gledališče Kranj
Zveza ustvarjalnih društev Kranj
Mestna občina Kranj