Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

KAKEC – KAKČEVE DOGODIVŠČINE, Mini teater

10 februarja @ 10:00 - 10:45

5 eur

Avtorica: Pernilla Stalfert – režija: Ivica Buljan – kostumografija: Ana Savić Gecan – avtorji vizualne podobe: sonda3 + toni soprano – avtor glasbe: Jose
Igra: Jose
Mini teater v sodelovanju z Novim kazalištem Zagreb (Hrvaška)
V okviru projekta: Puppet Nomad Academy IV
Očarljiva švedska otroška zgodba Pernille Stalfelt končno prihaja tudi v slovensko gledališče za otroke! Zgodba duhovito in zabavno ter brez zadržkov in tabujev pojasnjuje temo, ki otroke neverjetno zanima in zabava.
Po Kakčevih dogodivščinah (Zgodbi o kakcu) nas popeljeta dr. Ek in dž. Ekica, ki temo kakca in kakanja skupaj z otroki obravnavata zelo natančno in z brezmejnim humorjem.
Opazujeta njegovo obliko, ki včasih spominja na klobaso, spet drugič pa je lahko podoben storžu, vijaku ali kokosu, primerjata barvo in gostoto glede na to, kaj (po)jemo, spomnita nas, kako je, ko nas muči driska, kaj se zgodi, ko smo zaprti in kako pomembno je, da otroci nosijo pleničke. Skupaj z otroki ugotavljata, kaj so kravjeki, kaj bobki, kurjeki, konjske fige in kaj golobčki, otroci pa se ob tem ves čas neizmerno zabavajo.
Toda kakec ni koristen le za naše zdravje. Otroci izvejo, da se kakec lahko spremeni v koristno gnojilo, zaradi katerega cvetijo rožice in rastejo jagode, v Afriki pa iz kakca gradijo celo hiše! Če ne prej, tako po predstavi »vsak dobro ve, da brez kakanja ne gre!« /35 minut, 2+/

Podrobnosti

Datum:
10 februarja
Čas:
10:00 - 10:45
Cena:
5 eur
Spletna stran:
www.pgk.si

Prizorišče

Prešernovo gledališče Kranj
Glavni trg 6
Kranj, 4000
+ Google Map
Spletna stran:
www.pgk.si

Organizatorji

Zveza ustvarjalnih društev Kranj
Prešernovo gledališče Kranj
Mestna občina Kranj