Zadnji dve leti nismo prav veliko praznovali, preskočili smo 30. letnico, zato je letos na vrsti 31. letnica.
Prvo nastala predstava je bila FIDL FADL, ki je doživela premiero novembra 1990 v gradu Khiselstein. Predstava je bila uspešnica in je doživela 254 ponovitev. Lutke smo poklonile, ostala je le zgornja arhivska slika ustvarjalk predstave, ki si sledijo od leve proti desni: Vaska Trobec, Natalija Herlec in Ksenija Ponikvar. Vaska je sodelovala še pri predstavah ČENČA in REGRATANIJA. Lutka Čenča, ki je izvirni lik Jožeta Trobca je zaživela še v predstavi OJOJ, BOLI!, ki je še vedno na repertoarju. To je tudi predstava z največ ponovitvami, kar 544 sva jih odigrali Natalija in jaz, Ksenija. V predstavi PETER KLEPEC se nama je pridružil igralec Milan Štefe, zdaj pa njegovo vlogo igra Bojan Pretnar. Predstava POGUMNI KROJAČ naju je zanesla najdalj po svetu, na Puppetbuskersfestival v Gent. Predstave, ki so sledile, BOANA, NEKOČ JE BILA, KUŽEK IN MUCA, EGON, POLŽ VLADIMIR GRE NA ŠTOP, MALI IN VELIKI, so še vedno na programu, z izjemo MALI IN VELIKI. V letu 2011 se je gledališče povezalo z Lutkovno skupino Bobek in to sodelovanje še vedno traja. Nastale so predstave LEV IN MIŠKA, STRAH, O DVEH KOZAH, GRDI RAČEK, prenovila se je predstava 1001 PRAVLJICA.
Vsa ta leta sva z Natalijo delali tudi z mladimi lutkarji v različnih skupinah. Za svoje ustvarjanje za otroke sva čutili potrebo po delu z otroki; biti v stiku, biti pri samem izviru.
Tudi po toliko letih je biti Lutkar, še vedno najboljši poklic, ki sva si ga izbrali.
V sezoni 2021 -2022 bo gledališče v okviru petkovih prireditev pokazalo ves svoj repertoar živih predstav. V hiši je bila tudi razstava lutk, še vedno pa so na ogled fotografije iz vseh predstav LG Tri.